Опел Клуб България

»
Вход Регистрация Потребители Ново съдържание Промени на статуса
« Back to Оптичен Тунинг

Какво предпочитате !

oniks13 снимка oniks13 25 януари 2011 - 20:06

Здравейте реших да направя тази тема понеже са ми интересни мненията ви кой какво предпочита изтоканата цивилна версия или натруфените тунинги !!! Надявам се темата да ви допадне ! :)
Отговори

vaskogts снимка vaskogts 25 януари 2011 - 20:32

Здравей колега, мое лично мнение е, че щом си е излезнала от завода така значи си е сметната каква трябва да бъде (става въпрос за спортните версии). На скоро водех подобен спор с колега от форума относно Вектра Ц и Вектра Ц ГТС и той твърдеше, че обикновената й слагаш "спрейчета и лейкопласт" и ставала ГТС (като се има в предвид, че едното е хеч бек а другото седан, но тва е отделна тема) ! Е хубаво де като искаш спортна кола си взимаш ГТС а не нормална версия и после домашен "тунинг" и да се биеш в гърдите, че си докарал спортната визия на ГТСа- това е само някакво вътрешно самозалъгване, а всъшност си далече от истината. Пак казвам това си е мое лично мнение.
Отговори

BatSlav снимка BatSlav 25 януари 2011 - 20:35

Аз съм превърженик на изчиститените тунинги или казано на оригиналния вид но с леки преработки.


п.с.Иначе предпочитам служебната кола...
Отговори

doolettle снимка doolettle 25 януари 2011 - 20:43

Стандартните брони на серийно вграждане са масови и не правят впечатление а целта на тунинга е да се промени нещо дали визия дали характеристики и т.н. Серийния пакет най-често е с минимална цена именно поради серийноста на призводството и ако целта е само да си возим Д-тата са най-добрия вариант. Тунинг брони се правят с определена идея т.е. какво точно се тунингова. Дали ще се слага кулер, някакви къстъм фарове, халогени, гърнета и т.н. е от основно значение за тунинг пакета, след това идва аеродинамиката и отиваме към визията на колата. Е тук вече има хиляди мнения кое е по-хубаво и винаги ще е така. Аз предпочитам маркови брони на известните фирми понече освен визията са наблегнали и на аеродинамиката а и често си имат скрити екстри като охлаждане на спирачки и т.н. Ако обаче се прави нещо по-нестандартно по колата като силов тунинг и т.н. ще се прави и индивидуална броня като трябва да е в стила на колата като цяло. Ако колата е изчистена и броните така, ако е много накипрена семплата броня пак не стои добре. Това си е мое мнение, а всеки си знае за себе си. :confused:
Отговори

t_g_stoev снимка t_g_stoev 25 януари 2011 - 20:59

Много хубава тема,браво на колегата. :confused: Сега и моето виждане на нещата.Лично на моята кола не бих сложил нищо повече от това което има освен следните 3-4 неща.Значи собственника преди мен е сменил броните сложил е на фейслифтовите както и фаровете-до тук добре.най-много което аз бих добавил са едни хубави джанти 17-примерно +едно яко стерео(говоря за бас каси и тъй нататъка)макар че стереото не е толкова наложащо в момента.Другото което бих направил е да си затъмня стъклата,и на последно място което също не е наложащо е спортно окачване.Тоест на този етап едни 17-ки+затъмнение на стъклата.Аз натруфени коли не харесвам.Даже виждането ми една кола да е направена както тряба ,трябва да бъде и бегачка.Случвало ми се е на път да мине покрай мен някоя напудрена кола и като и направя един ластик от порядъка на 200 метра и ми става смешно.Това е то за да е направена като хората спойлери крила и тем подобни,то под капака трябва да има голям звяр:)Иначе напразно хвърлени пари на вятъра.Такова ми е виждането за нещата :) Поздрави
Мнението беше редактирано от t_g_stoev: 25 януари 2011 - 21:00
Отговори

Rosen Popov снимка Rosen Popov 25 януари 2011 - 20:59

Важното е всичко да се прави семпло, а не да стои на колата като подарък. Готовите тунинг пакети са идеални, но не са по-джоба и вкуса на всеки, аз лично залагам на тях. При опцията всеки сам да избере тунинг пакета си, често се разминава границата между семплото и грандиозния кич.
Поздрави и добре дошъл в форума :confused:
Отговори

milcho2005 снимка milcho2005 26 януари 2011 - 09:34

Ако се прави тунинг,то да е оригиналния!Там всичко е изчислено,много по здраво,красиво и има и аеродинамичен смисъл,тъй като инжинер го е проектирал а не Бай ти Гошо от Горубляне (примерно).

П.П Сега видях отговора на Васко...ти май още си с идеята че баща ти кара спортна кола...има Вектри които са хеч и не са ГТС. Това е оптичен пакет и нищо друго!Не е по бърза от някоя друга 2.2,на която не пише ГТС!!!Мойта Вектра се Води Спорт Едишън т.е. преди ГТС.Единствената разлика е че изглежда по-добре! По-добре се вслушай в това което ти казвам,преди да станеш за смях на някоя среща! :confused:
Мнението беше редактирано от milcho2005: 26 януари 2011 - 09:44
Отговори

Frost снимка Frost 26 януари 2011 - 10:32

И аз съм привърженик на изчистения тунинг, мина ми времето, когато се кефех на коли стил NFS Underground... За мене най-карсиво става, а също и изчистено, като се сложат едни красиви джанти, спойлер (според зависи), да се свали малко, и вече други работи като фарове, стопове (но не от тея кристални огледални...), решетката между фаровете, също и пребоядисване на отделен елемент примерно тавана... Но основното за мен са първите 3... Иначе да, за сравненията между обикновената и GTS/Sport Edition е както и при моята, разлики само външно, иначе двигател е като на примерно комби Astra G. Само за окачването не съм сигурен да ли е обикновено или е по-ниско, като е Sportive?
Мнението беше редактирано от Frost: 26 януари 2011 - 10:55
Отговори

milcho2005 снимка milcho2005 26 януари 2011 - 10:39

Пружините трябва да са по-къси :confused:
Отговори

Liubeznia снимка Liubeznia 26 януари 2011 - 11:26

Оригиналния вид на автомобила.
Допустими са леки промени в зависимост от марката и модела и то главно джанти, окачване и генерация. /
В 100% от случайте, неправилно подбрани джанти различни от заводските съсипват колата.

Мое мнение.
Отговори

kirenski снимка kirenski 26 януари 2011 - 11:48

Важното за мен автомобила да е 100 %изряден
а кой какво кара,как си го гизди си е негова работа (щом като го кефи да го гизди и да си го прави така да бъде )

Важното е да не се получава купих си нови фарове, броня и т.н ,ама няма пари за гуми :confused:
Отговори

sashonikolov снимка sashonikolov 26 януари 2011 - 12:17

абсолютно заводски както е излязла........в най-добрият случай фирмен тунинг но пак през завода производител да е поръчката..........
Отговори

vladkata снимка vladkata 26 януари 2011 - 13:21

Както в повечето мнения и аз сам привърженик на заводския тунинг който излизат спортните модели както при опел ГСИ-то изглеждат страхотно, линиите са изчистени аиродинамиката си е сметната ,а колата има спортен вид. За така наречените "тюнинги" (особено в България) :thu: мен лично не ме кефят има малко добри попадения . :confused:
Отговори

oniks13 снимка oniks13 26 януари 2011 - 13:32

Здравейте колеги радвам се че има такъв интерес към темата :) кякто повечето от вас и аз съм за заводското добре опънато возило но както казвате със леки добавки но не и масови промени очаквам още мнения и ако желаете може да качвате снимки и на колите си за да видим коя как изглежда !!!
Отговори

Жорко снимка Жорко 26 януари 2011 - 13:33

Както е излезнала колата от завода. Така я харесвам.
Отговори

oggie снимка oggie 26 януари 2011 - 14:21

 Жорко, на 26 Jan 2011, 13:33, каза:

Както е излезнала колата от завода. Така я харесвам.


И аз съм на това мнение - изрядно подържани в оригинален вид с оригинални части без компромиси с качество и пари . Единствено компромис с оригинални части само ако тия с които се заменят са със значително по-добро качество .
Отговори

oniks13 снимка oniks13 26 януари 2011 - 16:08

 oggie, на 26 Jan 2011, 14:21, каза:

И аз съм на това мнение - изрядно подържани в оригинален вид с оригинални части без компромиси с качество и пари . Единствено компромис с оригинални части само ако тия с които се заменят са със значително по-добро качество .




Прав си колега не трябва да се прави икономия и компромиси точко от качество на материалите все пак е за нашо добро ! :)
Отговори

Vectra Rulzz снимка Vectra Rulzz 26 януари 2011 - 16:23

И аз преди време бях фен на тунинга в стил NFSU2, но сега представите ми за тунинг са съвсем други. предпочитам стилният и изчистен тунинг само с продукти на реномирани фирми.
Отговори

Dan7e снимка Dan7e 27 януари 2011 - 01:45

Ако няма рапидки и силикон по една кола значи не е тунингована :mhihi:

Сега сериозно: За мен колкото по-шарено, толкова по-добре :good:
Мнението беше редактирано от Dan7e: 27 януари 2011 - 01:45
Отговори

vachev снимка vachev 27 януари 2011 - 03:05

:icon_wink2: Глас от мен за тунинга, макар че съм пристрастен :good: Но съм против селските изпълнения :mhihi:
Мнението беше редактирано от vachev: 27 януари 2011 - 03:07
Отговори
Хостинг от NS1.bg
Хостинг от NS1.bg