Опел Клуб България

»
Вход Регистрация Потребители Ново съдържание Промени на статуса
« Back to Направи си сам

Преботване на бутоните на Волана - Астра, Зафира,Корса.

kembi снимка kembi 15 май 2010 - 21:46

Купувате си 2 безжични звънеца от този тип (за варненци ги има в магазина „Вс.по 1 лв.”- на кръстовището на Колхозния пазар ,до супера-8лв. единия).Освен звънци с овални бутони има и с формата на капка.

За очертаване на формата на капачетата(в случая успоредник със заоблени върхове) може да използвате прозрачната обвивка.Очертайте я с маркер за CD/DVD. ВНИМАНИЕ!!! Бутоните са огледални т.е. за единия бутон шаблона трябва да се обърне.

Разглобете бутона на звънеца (отзад ще видите 4 дупчици) и махнете синия гумен бутон и овалното пръстенче. Изрежете дупка с инд. поялник или др.(на снимката се вижда).Успоредника аз го изрязох с ножовка, а ъглите заоблих на шмиргел.Следва малко шкурене на ръка (за да станат капачетата еднакви ги завържете едно с/у друго през 4 дупчици).Заоблете ръбовете.

Винтчетата които съм сложил имат по-скоро декоративна роля(може да изп. от стар GSM ), ако решите да сложите пробивате където сте решили ,направете и фрезенк със свредло (НА РЪКА 4-5 ЗАВЪРТАНИЯ), за да се скрият главичките им.До тук работа за около 1 час.

Боядисване – с боя на спиртна основа за кожени изделия или химически маркер .

На овалния гумен бутон и овалното пръстенче капнете по една малка капка лепило където са 4 дупчици и сглобете всичко.

На волана изрежете старите бутони(ако ги има) и на пластмасовите бутони за бибитката залепете по едно кръгло капаче(в случая синьо),(идеята е да се удължат).Аз използвах бутони от по 50ст.(има ги във всеки магазин за електроника). Ако искате бутоните да светят и Ви се занимава, от звънеца вземете LED светодиода и го сложете в кръглото капаче,две жички + съпротивлението от платката и търсите някъде букса с 12В.Аз не посмях заради еърбега.

Готовите капачета залепяте на волана с черен силикон , като изсъхне пробиите по 1 дупка с топлийка и за винтчетата.Приблизително още 1 час работа.

В заключение мога да да споделя ,че така направените бутони не се усещат при каране ,т.е не пречат.

На всички които решат да си направят нещо подобно , УСПЕХ !!!
Публикувано изображение
Отговори

teac снимка teac 18 май 2010 - 07:56

Че какво им беше на старите, та се наложи това?
Според мен синия цвят не се връзва с черния волан. (лично мнение)
Отговори

kembi снимка kembi 18 май 2010 - 10:00

Издут като балон ляв бутон и скъсан по очертанията , като го натиснеш и ... ( на снимката не си личи много) , а за синия цвят нистина имаше известно двоумене , но музиката ми е в тоя цвят и за това го оставих така.
Мнението беше редактирано от kembi: 18 май 2010 - 13:09
Отговори

Petio снимка Petio 18 май 2010 - 10:19

Има и друг начин колегата пепел продава капаци чистонови за аирбаци сменят се и волана става чисто нов, но за не претенциозните колеги става и с преработване както е направил колегата
Отговори

rhg_73 снимка rhg_73 15 септември 2010 - 21:28

Каква е цената на капака ?
Отговори

titan22 снимка titan22 15 септември 2010 - 21:40

Нямаше ли такава тема от един наш колега който си купил чисто ноов капак за 25лв. и сам си го сменил.Май имаше и снимки.
Отговори
Хостинг от NS1.bg
Хостинг от NS1.bg