Опел Клуб България

»
Вход Регистрация Потребители Ново съдържание Промени на статуса
« Back to Направи си сам

Tокопроводящо лепило TID/MID

Mr^DeatH снимка Mr^DeatH 08 септември 2009 - 22:54

Така,понеже това е доста срещан въпрос"от къде да си взема такова лепило" реших да се опитам да си направя сам !Разтърсих се из интернет и намерих това !!

В много случаи е удобно да се използва токопроводящо лепило, което обаче се намира трудно на пазара, а и цената му не е малка. Вие обаче бихте могли да си го приготвите и сами, като използвате универсалното китайско лепило, което се продава почти навсякъде и не е скъпо. Това лепило има две особености, които го правят подходящо за целта. Първо, в него добре се разтваря графит и второ, когато е в голямо количество, то не се втвърдява твърде бързо.

За да приготвите токопроводящото лепило, е необходимо да стриете ситно няколко графитни пръчки (например от пиромолив или от стара батерия) и да ги разбъркате старателно с лепилото в тубичката. Колкото е по-голямо количеството на графита в лепилото, толкова по-ниско ще бъде неговото съпротивление.




Днес успях да го пробвам и прави контакт !Също така разбрах ,че с това лепило може да се направят и изгорели реутани на задното стъкло!Аз го пробвах на една платка на една стара играчка!Прецаках платката и нанесох от лепилото и тя заработи отново :flag: !

Относно това универсално китайско лепило,предполагам че ще се чудите за какво става въпрос защото и аз се чудих !Това са моментните лепила !Просто след като натрушите графита го изсипете в тубичката на лепилото и го разбъркайте хубаво !!

п.с.четох едно мнение в някакъв форум ,че това електропроводимо лепило се правело със сребърен прах,но и с това става !!

Надявам се да съм ви помогнал !!

Поздрави!!! :flag:

Мнението беше редактирано от Mr^DeatH: 09 септември 2009 - 12:58
Отговори

Shmortz снимка Shmortz 08 септември 2009 - 23:19

по принцип се прави с много съставки до колкото съм чувал и чел, слага се и алуминиева пудра или медни вини стружки и се ползва друго лепило по принцип, но и това може да свърши работа
Отговори

Mr^DeatH снимка Mr^DeatH 08 септември 2009 - 23:25

Ами преди да си купя лепило пробвах с един обикновен молив HB дали ще проведе ток !За мое учудване проведе и реших да пробвам този метод !Купих си лепило,натруших графит хубаво,смлях го в една стара мелничка за черен пипер и го сложих в тубичката !Разбърках го хубаво и цялото лепило стана в цветът на графита !Взех една стара количка с дистанцжонно ,прецаках две три писти ,пробвах я и тя неработеше !!Залепих пистите с това лепшило и всичко си дойде на мястото !Тръгна от рас !!

п.с.според мен за домашно производство,върши доста добра работа :flag: !!

Поздрави!! :flag:
Отговори

jonkata007 снимка jonkata007 08 септември 2009 - 23:44

и за какво се използва това лепило :flag:
Отговори

Mr^DeatH снимка Mr^DeatH 09 септември 2009 - 12:26

Ами това лепило се използва за лепене на изгорели писти (пътища)на платка !Тоест аз го качих тук за хората който питат как да си залепят прекъснатите пътищана TID/MID и други !!!

Поздрави!! :flag:
Отговори

Десислав снимка Десислав 18 декември 2009 - 20:32

а какво лепило ползване барзо сахнещо или обикновенно за гуми например то сахне по бавно и е благоприятно да се смеси
Отговори

vankis снимка vankis 18 декември 2009 - 20:39

Аз не бих се занимавал с направата на такова лепило :drinkin: на скоро си поправях една от пистите на реотана на задното стъкло и се получи перфектно. Лепилото е на PULSAR и го купих за 7лв от една Аутомания. В Бриколаж се продава подобно лепило на BISON , което се води по -качествено, но си е цифра ~ 35 лв.

Весели празници
Отговори

Ka4o_pi4a снимка Ka4o_pi4a 18 декември 2009 - 20:52

Към автора - колега ти опитвал ли си да напаснеш всичките писти на лентовия кабел без да имат контакт помежду си ? Според мен ще стане голямо мазало.... Аз моя го оправях преди година, две (не помня вече) и го оправих със номера с ластичките - още не е мръднал от тогава :drinkin:
Мнението беше редактирано от Ka4o_pi4a: 18 декември 2009 - 20:53
Отговори

GeCaTa9909 снимка GeCaTa9909 18 декември 2009 - 21:59

Извинявам се но меже ли някой да обесни или да даде линк за непросвтените какъв е тоя номер с ластиците?Благодаря предварително
Отговори

Ka4o_pi4a снимка Ka4o_pi4a 20 декември 2009 - 12:46

http://www.opelclub-bg.com/forum/index.php...=6503&st=60

Ето колега, но е хубаво да прочетеш цялата тема. Има няколко решения на проблема, ти сам си избери кой да ползваш.
Отговори

Mr^DeatH снимка Mr^DeatH 21 декември 2009 - 00:26

Ами чесно казано пробвах с ластиците и с труги глупости но не стана и след това реших да се мъча някак с моментно лепило и клечка за зъби,но му еб*х мамата и вече не става !Относно лепилото ,да пробвал съм го,работи но не съм се мъчил да правя на мида лентовия кабел !Пробвал съм на други платки и лентови кабели !Естествено не ми се получава много добре !Все пак това е доста пипкава работа и хич не е лесно !
Отговори

алекс74 снимка алекс74 16 януари 2010 - 15:53

 Mr^DeatH, на 21 Dec 2009, 0:26, каза:

Ами чесно казано пробвах с ластиците и с труги глупости но не стана и след това реших да се мъча някак с моментно лепило и клечка за зъби,но му еб*х мамата и вече не става !Относно лепилото ,да пробвал съм го,работи но не съм се мъчил да правя на мида лентовия кабел !Пробвал съм на други платки и лентови кабели !Естествено не ми се получава много добре !Все пак това е доста пипкава работа и хич не е лесно !



Колега, а какво пише на лепилото? Бързосъхнещо ли е или на друга основа?
Отговори

Radostel1 снимка Radostel1 19 май 2010 - 18:12

Здравейте колеги има и друг много по лесен и евтин варянт за съединяване на платкови писти-лак за нокти предполагам всички имате някой около вас който се лакира.Изпробвано с червен лак на платка за мигачи и фарове на Форд Ескорт 88г и заспа :mhihi:
Отговори
Хостинг от NS1.bg
Хостинг от NS1.bg