Опел Клуб България

»
Вход Регистрация Потребители Ново съдържание Промени на статуса
« Back to Направи си сам

How to: Сваляне на предна броня

mileff снимка mileff 22 януари 2009 - 09:52

Докато форума беше в "отпуск" и си нямах работа реших да преведа малко ръководства от разни английски сайтове, защото си мисля, че могат да бъдат доста полезни.

Ръководство за сваляне на предна броня на Вектра Б

Развиват се 5-те броя болта от долу на бронята.
Публикувано изображение

Свалят се предните джанти за да бъдат достъпни винтовете на подкалниците. Отстраняването на подкалниците е свързано с факта,че от двете си страни бронята се държи на 2бр. винтове, до които достъп има само от вътрешната страна на калниците.
Публикувано изображение

След като подкалниците са вече свалени, се открива достъп до винта [T25 Torx] (по 1бр. от всяка страна), който освобождава бронята от двете и страни.
Лява страна:
Публикувано изображение

Дясна страна:
Публикувано изображение

Изключва се буксата на фаровете за мъгла (ако има такива).
Публикувано изображение

Демонтира се предпазната решетка, която се намира между фаровете, и с това се открива достъп до последните две места, на който бронята се държи
Публикувано изображение
Публикувано изображение

След премахването на последните два винта бронята вече може да бъде демонтирана чрез издърпване напред.
Отговори

JoyRider снимка JoyRider 26 януари 2009 - 15:55

Супер! Добре си си оползотворил времето! Блаодаря много. Моята доста висна вече и отдавна се каня да да я закрепя по- здраео на мястото й, а и с единия халоген трябва да се заиграя малко. Така че този пост ми е от оляма полза. Само че на едно две места ми липсват болтове, а те са май пластмасови или са клипсове (не знам точно) от къде мога да се сдобия с такива? Питал съм на едно - две места и ми казват, че такива дребни неща трудно ще намеря :(
Отговори

mitodlx снимка mitodlx 15 февруари 2009 - 23:36

Браво колега :bishop: много полезна тема ! Преди време се чудех как да си затегна бронята че е поувиснала и ето една полезна тема! :cabrio:
Отговори

zheleznia снимка zheleznia 16 февруари 2009 - 08:11

Развиват се 5-те броя болта от долу на бронята.
Публикувано изображение

Здравейте и от мен! Много полезна тема за тия които не са се сблъсквали с проблема! Само искам да вметна, че при моята Вектра Б - 1997 г., т.те. преди фейслифта това отдолу не са болчета, а пластмасови щипки, чиято централна част трябва да се издърпа и след това излиза цялата. Успех в разглобяването.
Отговори

nedelcho снимка nedelcho 16 юли 2009 - 19:42

Трябва ли да се махне и решетката която е пред радиатора? Май така излиза от снимките. И някой може ли да и каже колко може да струва лепене на пукнатина около 2 см (стърчаща под фара) на бронята?
Отговори

martin_kolev снимка martin_kolev 20 август 2009 - 12:16

Ще пиша в темата на колегата, за да не отварям нова.Става въпрос за броните на фейслифтовата Вектра Б.Още като я взех явно е била леко подпирана отпред и отзад, защото между броните и граничните им детайли имаше по сантиметър луфт.При пребоядисване на задната ми я лепиха със силикон, но няма 2-3 месеца и пак се зейна.
Честно казано дразни ме, като се заглеждам по други Вектри явно проблема е хроничен, щото доста са с поувиснали брони.
Питанката ми е ако както си мисля броните са на щипки откъде мога да купя такива, или евентуално някакъв обходен вариант да ги постегна бронките на колата.
Мерси на отзовалите се колеги предварително!
Отговори

Duke_BG снимка Duke_BG 04 септември 2009 - 09:45

http://www.emk-33.com - тук можеш да намериш всякакви щипки
Отговори

mill снимка mill 19 май 2012 - 11:53

Защо не се отварят снимките :helpsmilie:
Отговори

SDD снимка SDD 01 септември 2012 - 12:03

Страхотна информация ,аз огледах всичко което описано и видях къде са ,тук искам да кажа ,че ми се наложи да си боядисвам предната броня и ходих при Баш майстори които да добре са боядисали бронята,но :(са си оставили ръцете като не са ми поставили болта (гайката)отляво който се намира пред ,под фара,както и тези които са долу под бронята,мина се месец ,дава и изведнъж бронята ми взе да висва от ляво
опитвах се да натикам болта без да свалям цялата броня (под калници и прочие само предна маска свалих),но не съм наясно каква ми е гайката ,защото гайка въобще няма (не са я сложили ),та тук дано не нахалствам да попитам :( ако някой знае да ми отговори кой номер е резбата ,както и гайката ,за да знам каква да вземам ,естествено благодаря предварително на този или тези които ще ми отговорят :)
колата ми Опел Астра F комби ,предната ми броня е с Халогени .
Темата е доста хубава и вярна ,браво на потребителя за инфото ,само дето снимките нещо не излизат ,но все пак човека се е потрудил ,Браво брат :)
Отговори

Vectra Rulzz снимка Vectra Rulzz 01 септември 2012 - 12:31

Не съм 100% сигурен, но мисля че там няма гайка а само болт ,който е като тези ,които държат фаровете.Това, обаче е при Вектра. не знам при теб дали е същото.
Мнението беше редактирано от Vectra Rulzz: 01 септември 2012 - 12:33
Отговори

IvailoM снимка IvailoM 01 септември 2012 - 12:48

 SDD, на 01 септември 2012 - 12:03, каза:





Колега, първо добре дошъл! Не искам да бъда груб в самото начало, но има неща, които трябва да съобразиш, преди да пишеш. Първо темата е за Вектра Б, горе си е написано!!! Когато искаш да намериш дадена информация използваш търсачката на форума. Ако тя не ти помогне пускаш нова тема, в съответния раздел! Още веднъж добре дошъл и приятни мигове тук :)
Отговори

bL1nK_93 снимка bL1nK_93 22 септември 2012 - 15:58

Здравейте колеги, имам малък проблем..
Трябва да сваля предната броня на Вектрата (Вектра Б), за да оправя малко перката дето като загрее колата се включва. Та проблема ми е, че не мога да видя снимките който е сложил колегата "mileff" в описанието как се сваля. Искам да помоля някой, който има/вижда снимките да ми ги прати по скайпа или тука по форума ако може някак, защото скоро ми се налага да ходя малко на дълъг път и се притеснявам да не загрее колата.
Скайп: hcld_shocker
Поздрави !
Отговори

E18NV снимка E18NV 20 октомври 2012 - 07:16

Колеги, някой вижда ли снимките?
Отговори

zdravkop снимка zdravkop 20 октомври 2012 - 16:54

И аз не виждам снимките.
Отговори

pitbula74 снимка pitbula74 20 октомври 2012 - 17:42

Снимките са били изтрити от сървара на който са били качени,за това не могат да се видят.Ако някой колега скоро прави тази операция по колата си,може да направи някоя и друга снимка и да ги качи в темата.
Отговори

CUPONa снимка CUPONa 08 декември 2012 - 16:13

Здравейте!
Някой знае ли дали може да се свали само решетката между двата халогена (под номера), без да свалям цялата предна броня? И как става това?
Отговори

pacho_m снимка pacho_m 08 декември 2012 - 16:51

Не,не може. Заради гениалната идея на GM да не направят въпросната решетка на щипки,а със пластмасови заварки,трябва да сваляш цялата броня.
Отговори

FRYER снимка FRYER 09 декември 2012 - 10:03

 CUPONa, на 08 декември 2012 - 16:13, каза:

Здравейте!
Някой знае ли дали може да се свали само решетката между двата халогена (под номера), без да свалям цялата предна броня? И как става това?



Може да се свали само решетката между халогените без да се сваля цялата броня.Това е възможно на по-новите брони от края на 2000 година:
Публикувано изображение
При тази броня решетката е с щипки.За масовата фейслифтова броня както каза Пачо,са използвани пластмасови заварки.
Отговори

RaDDoslaV снимка RaDDoslaV 10 юли 2014 - 00:22

Колеги имали някой снимков материал как се сваля предната бронята на Вектра Б преди фейс лифта?
Отговори
Хостинг от NS1.bg
Хостинг от NS1.bg