Опел Клуб България

»
Вход Регистрация Потребители Ново съдържание Промени на статуса
« Back to Черният списък...

ШЕЛ "Благоевград" или 13л. ВЪЗДУХ за 15лв.

Scorpion_BV снимка Scorpion_BV 12 юни 2008 - 12:43

Та значи до скоро бях привърженик на Шел като верига бензиностанции. До преди време всичко беше много точно и само от тях не се бях насаждал с кофти гориво и т.н. Струваше ми се, че има някакъв контрол от самите Шел като фирма над търговските обекти. Но всичко се разпадна миналата седмица.

Та историята е следната. Решаваме, че ще ходим на писта "Дракон" да гледаме пистовия шампионат. Тръгваме с мойта кола от Благоевград 3ма човека рано сутринта. Зареждам бутилката на Шел Благоевград до горе. Изминаваме 220км. като извън градско съм карал 90-100 и на магистралата 120-140. Климатика не съм го пускал щото беше хладно и нямаше нужда. След като си тръгваме след края на състезанието зареждам на Шел-а на магистралата при Пловдив. Отивам да плащам и о чудо! Човека ми казва 30 и няколко лева. Викам да няма грешка! Той не няма. Гледам литри - 28л.! :kuku: Както и да е плащам и си тръгвам. Силно притеснен. В колата съм с опелджии и се почва една хранилка колко е скапан фиата. Как да бяхме с друга на бензин щело да излезе по-тънко. Аз от там се притесних, без видимо да има нещо викам явно и има нещо на колата. С прибирането си в Благоевград направо отивам на газ станцията на Лукойл в Благоевград. Човека зарежда до горе а аз не смея да погледна колко. Но все пак поглеждам и о чудо! 15л. само! Воаля! Та сега какво излиза...

Значи обобщено с газ от Шел Благоевград до Калояново 220км. без климатик - 28л.
От Шел-а на магистралата до Пловдив до Благоевград 200км. с климатик - 15л.

Равносметката е, че в едната посока разхода е с почти 13. повече! Което значи, че на Шел Благоевград са ми заредили 13л. въздух който по 1.07лв. на литър значи, че съм платил 15лв. за въздух! Това е истинска сделка! Някой да каже от къде да си купувам въздух по ефтино? :clap:

Сега понеже изниква въпроса дали измамата не е в Шел-а при пловдив. Смятам, че не е защото миналата седмица пак зареждах празната бутилка до горе на Шел Благоевград и изминах околко 50км по-малко от обикновено, но реших, че може да е от това, че ми намалиха температурата за минаване на газ на инжекциона и реално обръща при още работещ "смукач". Но явно не е бил там проблема. Радвам се, че с това ходене до Пловдив разбрах нещо в което се съмнявах от доста време.

Та колеги, съвета ми е не зареждайте на Шел Благоевград! Много скъпо го дават въздуха! Аз повече там няма да стъпя.

Искам да попитам какво мога да направя и към кой да се обърна да подам жалба. Смятам, че да се мамят хората при и без това високите цени на горивата в БГ не може повече да се търпи! Щом в газта мамят така представям си как е с другите горива!
Отговори

Skara снимка Skara 23 юни 2008 - 19:29

И двете компании са на "дилърско" управление - т.е. ползва се само името, но отговорен за целия обект обекновено е някакво ЕООД. Уж тази схема е за пробиване нанови пазари, но тия не се свенят да им ползват името за малки далавери. Освен това ЕООД има да избива парите, които не е дало като заплати, а служителите сами заработват (един акумулатор стана 150лв.).
Отговори

FANTOMASCHO снимка FANTOMASCHO 23 юни 2008 - 20:30

Ааа шел ми преебаха една кола вече и си ги знам
а от скоро от съфорумци разбрах че и шел са се позамизерили зареждах заради топките ама вече пак си зареждам на ЛУКОИЛ <_<
Отговори

FiLaRn снимка FiLaRn 17 септември 2008 - 22:05

Вече за втори път ми се случва и започна да ми писва. Преди малко ми привърши газта и наблизо ми беше Шел-ът в Дианабад. Спрях там и казах на бензинджията, да я напълни, и докато се въртях около колата погледнах брояча... 25, 26 и така до 30л. Е сега да попитам как по дяволите, ако всичко е точно с измервателната техника на тези колонки, в 30 литрова бутилка напълниха 30 л. газ, при положение, че има предпазен клапан, който спира пълненето при запълване на 80-85%. Или иначе казано 24-26 л. максимум. И понеже не ми се случва за пръв път, а съм сигурен, че няма да е и за последен, кажете как може да се процедира в такава ситуация.
Отговори

Рошко снимка Рошко 17 септември 2008 - 22:09

Koпирам си мнението от друг форум, за да не го преписвам....

Цитат

Само да се "похваля", че стигнахме нови "висини"... Миналата седмица в София на едно ОМВ просто "убиха коча с лопатата"!!! 30.6 л!!!!!!!!! (Напомням, че бутилката ми е 31 литра! Естествено вдигнах образцов скандал, че ни вземат за маймуни, посиках да извикат метролози и да се тества колонката! :shhh: Отговориха ми, че била замервана преди 5 дни и всичко било наред! Не можело сега да дойдат метролози... Викам като не могат да дойдат те, ще дойдат от bTV :turbo: Управителя на бензиностанцията като видя, че работата става "дебела" и взе да ми мечи "Ама моля ви се, оставете ми да ви обясня..." Викамк'во да ми обясняваш бе? Че бутилката ми е разтегателна ли? :unsure: Бутилката е 31 литра, ето ти викам и паспорта... Има и сонда, която също заема място, а и бутилката не е била на 100 % празна! :sad: Викам тая бутилка никога не е хващала повече от 28 литра и то на тая бензиностанция. Другаде ми хваща 26! Викам повече от 28 литра няма да ви платя, ако ще и турско да стане! Ако искаш викай ченгетата, аз ще викам телевизиите. Та така - платих си 28 литра и приключих с всякакви такива мошеници... ОМВ, ШЕЛ... За мен те са мъртви и погребани! Ако ще да ми свършат и газ, и бензин точно пред бензиностанция на Шел или ОМВ, ще бутам колата до бензиностанция на Лукойл, но при тези лъжци няма да стъпя!
Отговори

Жоро снимка Жоро 17 септември 2008 - 22:10

Даааааам вчера на Лук Оила до Красна поляна ми наляха 31,640 в битилка с вместимост 31л...
Не ми се заяждаше щото беше след работа и бях капнал а и бутилката ми е под касата която е завита за купето и за да им я покажа трябва да разглобявам половин час...
Отговори

kirenski снимка kirenski 18 септември 2008 - 08:27

ами стана време и аз да се похваля
на ОМВ-то на цариградско преди разклона за младост 1 ми събраха в колата 50 литра нафта :turbo:
да ама всеки път зареждам по един и същи начин и винаги събира 41 литра :unsure:

влизам си аз вътре и го питам оня ,бате как го направи тоя фокус и оня ме седи и гледа тъпо, теглих му една майна и на него и на управителя който дойде да ми се кара ,скарах му се и на него и извода е повече на това ОМВ никога няма да стъпя :shhh:
Отговори

Miro снимка Miro 18 септември 2008 - 08:41

Тая тема се заформя като черен списък,май.Да кажа за Еко-то на Ботевградско,на излизане от София.Бутилката ми е на резервната гума на мястото.Имаше поне 5-6 литра газ.Наляха ми...44.8литра до пълно!56 лв!Аз помислих,да не са ми сипали бензин,казах "догоре" като спрях на колонката...а то си било газ!Исках управител,исках права и свободи...ама никой нищо!И може би тук е мястото да спомена,че в продължение на 2 седмици си правих експеримент-от празна бутилка сипвам 5 лв газ и засичам!Само с бензиностанции в София!Всеки път на различна бензиностанция!И какво се получи-разхода ми варираше от 10 до 18 на 100.Градско.По 1 и същи маршрут.С почти 1 и съща степен на задръстване!Какво да коментирам повече...правете си изводи...
Отговори

Tsuri снимка Tsuri 18 септември 2008 - 09:10

Колеги навсякаде ни лъжат!
Аз се премирих и не ми прави впечатление 40л бутилка събира 45л ГАз!
Да на шел познахте!
Премирете се и вие и не се ядосваите за "ГЛУПОСти"
Отговори

HIGHWAY снимка HIGHWAY 18 септември 2008 - 09:11

Да похваля и ШЕЛ!!! в жк. Левски на бул Владимир Вазов. Зареждам служебно с карта и винаги пълня догоре. Резервоара ми е 48 литра по книжка а резервата светва при 5-6 литра остатък. Та спирам там с току що светнала резерва и отивам на касата - след малко касиерката ми съобщава - 54литра А95!!!!!!!!! Съответно започва разправията точно както са описали колегите...... колонката била проверена, вади ми няква разграфена туба тества колонката - сипвала точно. Ако приемем че съм имал 5 литра в резервоара излиза че са ме минали с 11литра поне. На всичко отгоре управителката имаше наглостта да ми заяви че тези 11литра са се събрали в маркуча от гърловината до резервоара!!!! Нямах повече време и нерви да се разправям, а и освен в шел другаде не мога да зареждам служебната тъй като сме с карти цялата фирма. Но личната си кола при тези измамници НИКОГА!!!! :unsure:
Отговори

Dead Fox снимка Dead Fox 18 септември 2008 - 09:17

Да бе колега, и на мен така ми се бе разширил резервоара на Астрата и то не щеш ли точно на същото ОМВ на Цариградско. Бях на половината резервоар, по каталог ми е 52 литра на практика имам около 10л. резерва и при току що светнала резерва съм наливал не повече от 40-42л. бензин, така като смятаме половината е максимум 26л. като включим резервата там ми сипаха 32л. :unsure: и разхода ми излезе към 9,5л./100км комбиниран, а като сипвам на ЛукОйл разхода ми никога не е минавал 7,5л./100км (това лятото, зимата е вече друга губерня :) ). Дали продължавам да сипвам от ОМВ? Малко ме е яд защото все пак пък предлагат едни от най-добрите горива на пазара но пък не съм и маймуна за да ме лъжат, лошото е, че вече бях платил като погледнах бележката колко литра са ми сипали, на касата не разбрах защото и други работи пазарувах и не обърнах внимание на сумата.
И от тогава си сипвам само на Лук Ойл и това си е.
Отговори

kaka снимка kaka 18 септември 2008 - 09:30

Тъй като темата беше като един вид продължение с по-скорошна дата на една стара тема на Боян, пък и се превърна наистина в черен списък на местата, на които се наблюдава тази "аномалия", си позволих да слея двете теми.
:unsure:
Отговори

Scorpion_BV снимка Scorpion_BV 18 септември 2008 - 09:43

Значи нещата са по-зле от колкото си мислех! Някой може ли само да ми каже коя институция в БГ отоговаря за проверките на тия колонки? Може ли по някакъв "автоматичен" начин да се бъзика колонката преди зареждане и примерно при проверка да е точна а иначе не? Решил съм да не оставям така нещата и ми се иска да знам към кой да се обърна и да съм в час с възможните начини да се мами.
Отговори

Жоро снимка Жоро 18 септември 2008 - 09:57

 Scorpion_BV, на Sep 18 2008, 10:43 AM, каза:

Значи нещата са по-зле от колкото си мислех! Някой може ли само да ми каже коя институция в БГ отоговаря за проверките на тия колонки? Може ли по някакъв "автоматичен" начин да се бъзика колонката преди зареждане и примерно при проверка да е точна а иначе не? Решил съм да не оставям така нещата и ми се иска да знам към кой да се обърна и да съм в час с възможните начини да се мами.

Мисля, че като за начало може да се звънне на защита правата на потребителите, те би трябвало да знаят, а иначе за такива измервания се вика от метрологията, но целия номер / до колкото съм чел/ е, че това си е програма и при 10л /колкото е мярката/ не лъже, колкото повече сипваш толкова повече лъже. А най-кофтито за нас е, че докато се отзове някой те просто ще изключат програмата...
Отговори

The_Hobbit снимка The_Hobbit 18 септември 2008 - 10:42

Аз да спомена и РОМПЕТРОЛ :) При 40 литрова бутилка ми сипаха миналата вечер 39.572 л. газ.Естествено се учудих, но не ми се занимаваше със скандали.На ПЕТРОл , на ЛУКОЙЛ никога до сега не е хващала повече от 37-38 литра газ в точно такова хладно време , лятото даже едвам 36 литра се пълнеха.Та се питам бутилката ми ли се е разширила за 3-те месеца в които е в колата или колонката си мери както му дойде.
Отговори

Sasho85 снимка Sasho85 22 октомври 2008 - 23:00

Грешките, които се получават при зареждане на газ се дължат на разликите в температурата. При по топло време един кг. газ е по-голям като обем от един кг. газ в студено време. Колонките сипват в кг. така например на колонка се отчита 10кг. а действително са влезли 8 литра. Има много газостанции, които още при строежа на тръбите от резервоара към колонката се монтира нагряваща серпентина.
Отговори

Krasi Markov снимка Krasi Markov 23 октомври 2008 - 06:48

аз съм си най доволен от лукойла, бензин и газ само от там.
Бутилката на зилчето ми е 80л и винаги си хваща толкова когато съм я изпразнил,а за бензина съм сипвал много пъти в туби и винаги ми излиза точно колкото е тубата :mhihi:
Отговори

blagom снимка blagom 03 ноември 2008 - 12:40

не знам ама и мен ме метнаха онзи ден ама нямаше как да се разправям. значи от 1.5г. си записвам всеки път като зареждам. така смея да твърдя че съм постигнал доста точен среден разход и зная колко точно ми гори колата. по принцип зареждам газ и бензин само на Еко и в софия повече от 13/100 не съм сипвал. онзи ден спрях на опет на 4-ти км. на 9 колонка. не бях минал и 160 км и очаквах да ми сипят не повече от 20л. а то какво се оказа - 24.51л. -> че тя колата е започнала около 16/100 да гори <_< . след това видях, че стрелката за налягане играеше от 0 до 15 Атм.
Отговори

pe6o_ снимка pe6o_ 08 ноември 2008 - 20:57

ха ха :) само аз ли съм наи тъпия че не си правя сметка колко сипвам и колко ми побира колата :)

щом е така брятлета , една туба от вода 10 литра и сипва 10 литра и тогава в резервара , газта се прекарваш винаги , оправдават се че помпата е с по високо налягане и затова отчита повече , и аз съм зареждал с газ 30 литра при 30 литрова бутилка но не обърнах внимание , сега кат ви чета обаче постовете и се смея сам на себе си , за напред ще внимавам :)
Отговори

blagom снимка blagom 10 ноември 2008 - 15:33

 blagom, на Nov 3 2008, 12:40 PM, каза:

очаквах да ми сипят не повече от 20л. а то какво се оказа - 24.51л.

да си кажа аз каква е хавата...вчера заредих на еко за втори път след зареждането на опет (минал съм 600км). оказа се че като извадя тези 4.5 литра, които смятам че тогава не са ми влезли в колата се получава разход от 13 в сф...както обикновено. май на този етап преставам с експериментите и май ще се минава на по - доброто гориво
Отговори
Хостинг от NS1.bg
Хостинг от NS1.bg