Опел Клуб България

»
Вход Регистрация Потребители Ново съдържание Промени на статуса
« Back to Електрическа инсталация и електроника

Централното ли е кво ли е ?

sauber снимка sauber 02 февруари 2008 - 21:33

Вектра Б X20XEV 1999 година !

Супер инцидентно и изведнъж задна лява, просто не иска да се отвори. Така до колкото успявам да се услушам, машинката и въобще не работи. Не се чуваш " трак " от нея ? Ени съджесчънс ? Съвети ? Трикове ?

Вратата напрактика е заключена и неизползваема в момента. Не се влия от стикчето отгоре...
Отговори

VectraB снимка VectraB 02 февруари 2008 - 21:55

Стандартен проблем. Някъде го бях описал. При мен проблема беше в задна дясна, машинката блокира в междинно положение и не може да се отвори и ръчно.
Проблема е да отвориш вратата, после разглабяш и сменяш или поправяш машинката. При мен се беше прецакало микроключето в машинката. 99% това е проблема и при теб. Не насилвай стикчето, не помага ! Аз го напънах и се извади от ябълката вътре лостовия механизъм.
След голям брой опити, не в в един ден разбира се, зависи от температурни разлики и вибрации, машинката сработи сама и вратата се отключи. Ако и при теб се получи не я заключвай, че не се знае кога пак ще имаш късмет.
После сваляш кората, водача на стъклото и развиваш машинката. След това се оправя, но трябва да се смени микроключето.
Отговори

vaioo снимка vaioo 02 февруари 2008 - 22:09

колегата и при мене е така,мерси за отговора......
първо със задна дясна,после и лявата,отваряха се,затваряха се когато си поискаха,в един момент не може6 и ръчно да я отвориш...като имам време ще ги отварям да ги права........
Отговори

VectraB снимка VectraB 03 февруари 2008 - 12:55

Дано само не изпуснеш момента, побързай с ремонта. Защото по закона на Мърфи, точно когато решиш да я оправиш, спира да се отваря и блокира. А кората не може да се свали при затворена врата.
Сега намерих и снимка на ключето. същото като от снимката, но без металната пластинка(води се лостче). Ключето го има в Comet Electronics и струва около 0,40-0,50лв. 99% процента проблема е в него !

Прикачен(и) файл(ове)

Отговори

sauber снимка sauber 05 февруари 2008 - 19:21

Много мерсим момчета за отговорите :)
Еспешали на Вектра Б

Кофтито е че хич не ми звучи добре цялата работа. Сваляне на кори и водачи ОТ МЕН, значи да седя без стъкло и кора на вратата, докъто имам време да отида в сервиз. Ич не съм от сръчните и 100 % ше оплескам нещо :(
Отговори

VectraB снимка VectraB 05 февруари 2008 - 20:29

 sauber, на Feb 5 2008, 06:21 PM, каза:

Много мерсим момчета за отговорите :)
Еспешали на Вектра Б

Кофтито е че хич не ми звучи добре цялата работа. Сваляне на кори и водачи ОТ МЕН, значи да седя без стъкло и кора на вратата, докъто имам време да отида в сервиз. Ич не съм от сръчните и 100 % ше оплескам нещо :(

Мерси ! Помагам с каквото мога и когато имам време.
Лошото е, че ако ти не го направиш сам или с някой приятел, не знам кого да ти препоръчам, за да свърши тази работа. Почти винаги когато съм имал работа със сервизи и майстори съм съжалявал. Не е въпрос за пари, просто така се получава. В този сличай се изискват различни по вид умения и знания. Ако отидеш в голям или официален сервиз, ще искат да сменят цялата машинка.
И понеже съм педантичен и си записвам, ще ти кажа колко струваша машинката преди 2 години в София Ауто - 193лв. с ДДС. :fire: Сега вероятно е по-евтина. Ако вземеш на старо рискуваш този проблем да се повтори, докато ти си собственик на колата.
А засега най-големия проблем ми се вижда свалянето на Машинката, при заключена врата. Може и да има начин, но аз не го знам. :kuku:
Отговори

sauber снимка sauber 10 февруари 2008 - 21:52

Ново 20 :

Преди 2-3-4 дена, машинката се отключи и отказа тотално. Вратата си стоеше отключена ( което не ме притеснява и е по добрия варянт за мен от заключена ) ОБАЧЕ...От днес си функционира отново ОК. Съвсем случайно го забелязах. Заключва, отключва и т.н. Да знаете момчета, че само Опел-а може да се саморемонтира :unsure:
Отговори

sauber снимка sauber 13 февруари 2008 - 14:41

Па спря да работи :bou:

Много бих се радвал, ако има колега от форума, способен да направи този ремонт :) Ще почерпа, ще плата ако трябва... :)
Отговори

VectraB снимка VectraB 13 февруари 2008 - 14:47

Аз какво ти писах по-горе. Точно така беше и при мен.
Накрая ще се заключи за месци наред и тогава ще те питам, как ще се разглоби. А може и никога да не закачи това ключе.
Отговори

Двигателист снимка Двигателист 01 март 2008 - 22:59

Много полезна тема. Аз съм с омега Б, но не мога да си редактирам профила, дава грешка, но няма значение... Преди два дни натискам дистанционното - отключват се всички врати, с изключение на предна лява. Нищо, решавам да я отворя ръчно. Влизам през дясната и пробвам да издърпам палеца. Палецът не помръдва... Леко изнервен напъвам по-силно - палецът ми остана в ръката. Опитвам с ключа отвън - не става. По-късно след десетина проби проработи. Сега от дистанционното отключва и заключва нормално. Но ако ръчно натисна палеца и заключа вратата, после няма ход нагоре респективно няма отключване. Когато имам почивен ден ще свалям кората да видя за кокво става въпрос. Не съм запознат с Омегата, но единият вариант е да извадя куплунга на мотора (но това може и да не даде ефект) или да сваля целия мотор, ако конструкцията го позволява за да си отключвам ръчно. После ще му правя дисекция и силно се надявам проблемът да е като при вектрите, защото иначе ще олекна с 200 лв...
Отговори

sauber снимка sauber 06 април 2008 - 09:35

Позабравих тази тема и то за хубаво. Някъде от месец си се оправи тотал и не прави никакви проблеми...Абе въобще съм в тъч :blahblah: Много се радвам за което де, не ме разбирайте погрешно :newsm05_41:
Отговори

minkata снимка minkata 07 април 2008 - 15:17

Да споделя и моя опит с машинката за централното. При мен се прецака предна лява, свалих я, но така и не можах да я отворя по нормален начин - има няколко оси държащи различни елементи, които са занитени и от двете страни и не ми стискаше да ги разпробивам. Затова отрязах внимателно, но трябва внимателно че платката е близо, с ножовка пласмасата от там където позволяваше(по-голямата част е покрита с една метална пластина) и от така направения разрез имаше достъп до микроключетата - два броя, като тези на снимката на VectraB, но без лостчето. След като замерих ключетата се оказа че си работят нормално а проблема е някъде навътре в механиката. Има зъбно колело, което се задвижда от моторчето и когатпо го завъртиш се вижда лостчето, което се движи и "натиска" ключетата(едното или другото) . При мен обаче ако въпросното лостче бъде поместено от моторчето на централното после отказва да се върне от там(усеща се едно прескачане) и трябва да се смени положението му или от лоста на ключалката или от лоста за палеца в купето. С други думи ако заключиш с централно отключваш на ръка(примерно). Та ако някой има същите симтоми да знае че може и да не е само микроключе...
Отговори

RAPTOR снимка RAPTOR 01 юни 2009 - 15:13

Предварително се извинявам че вадя стара тема но имам вапрос за машинката.Откакто е купена колата задна лява врата не се отваря с централното (наскоро оригиналното дистанционо спря да работи и се отваря и затваря само с ключ) но мога да отключвам и заключвам с палчето вратата.Дали проблема е в микрочипа или е другаде ?
Мнението беше редактирано от RAPTOR: 01 юни 2009 - 15:14
Отговори

CH_M снимка CH_M 01 юни 2009 - 16:20

В машинката на вратата е проблема ,колега . А относно това че е спряла да се отваря и затваря от дистанционното - ами има батерия която да се измери -наред ли е .Ако пък свети индикацията , а пак не работи има куп други причини за да не излъчва дистанционното .Има тема точно за този проблем описано е подробно и със снимков материал . Успех !
Отговори

oci снимка oci 01 юни 2009 - 21:53

sauber погледни си кабела който излиза от вратата и влиза в купето - на една букса е. При мен едното кабелче беше сдало багажа и врата правеше същите магарий - някой път работи някой не. Ако не е от това вече виж предложението на колегата VectraB, но това се проверява изключително лесно.
Отговори

888 снимка 888 08 юни 2009 - 09:43

Здравейте.Иэвинявам че съживявам темата пак...
Проблема ми е със задната дясна на Вектра А.Като вали му става нещо,винаги отключва но неще да заключва.Иначе като е хубаво времето няма проблепи.На какво може да се дължи това :)
Отговори

dart vectra снимка dart vectra 12 юни 2009 - 10:31

Здравейте колеги,
извинявам се, че зачеквам пак темата, но при мен проблема е в предна дясна врата. При първото заключване врата не се заключва и палчето не пада надолу. При второто заключване, врата вече се заключва, но палчето си стои вдигнато като при отворена врата. Колата е Vectra B 98г. Дали и при мен проблема е във въпросното микроключе?
Отговори

gim_bean снимка gim_bean 21 юни 2009 - 00:39

здравейте колеги, тази вечер май стана инфекция и сега мисля и се чудя какво да правя. при мен също се отключваше и заключваше когато си иска, понякога си работеше перфектно с дни наред. днес поне 5 пъти се заключи с централното... тази вечер обаче, предната дясна си остана заключена когато отключих с централното. когато влязох вътре както обикновенно се опитах да отключа ръчно с лостчето, но уви, нещо се прецака и вратата остана заключена, а лостчето се движи свободно. моля Ви давайте идеи какво може да се направи
Мнението беше редактирано от gim_bean: 23 юни 2009 - 00:12
Отговори

dardanov снимка dardanov 22 юни 2009 - 12:04

Да споделя и аз опит. Когато машинката на задна лява тръгна да се прецаква, аз се разсеях: а днес, а утре да я оправя, докато отказа напълно. И знаете ли как се сваля при заключена врата? С рязане на кората и после нова, та ми излезе златно. Мисълта ми е дори да не ви се дават пари за машинки в момента поне я откачете от лостчето за да работи ръчното отключване
Отговори

gim_bean снимка gim_bean 23 юни 2009 - 00:23

 dart vectra, на 12 Jun 2009, 10:31 AM, каза:

Здравейте колеги,
извинявам се, че зачеквам пак темата, но при мен проблема е в предна дясна врата. При първото заключване врата не се заключва и палчето не пада надолу. При второто заключване, врата вече се заключва, но палчето си стои вдигнато като при отворена врата. Колата е Vectra B 98г. Дали и при мен проблема е във въпросното микроключе?



Колега dart vectra, не му мисли изобщо, а докато можеш да я отвориш - отваряй и сменяй. може и да не е от ключето, но отвори и виж какво става вътре, провери и куплунга между вратата и купето, но не оставяй да се прецака напълно, че после :doh: :doh: . във всеки случай сама няма да се оправи. защото и аз си мислих дали е от това, дали не е от това, но все не ми оставаше време, и сега стана лошо. предна дясна си остана заключена... <_< моля се да се отвори, че да не режа кора, ама май ще се наложи :mhihi:
Отговори
Хостинг от NS1.bg
Хостинг от NS1.bg