Опел Клуб България

»
Вход Регистрация Потребители Ново съдържание Промени на статуса
« Back to Интересни картинки и филмчета

Гние ли купето на Опел?!?

VectraGT снимка VectraGT 04 май 2005 - 23:19

Имахме тука един малък спор с колегата THE_BUTCHER относно дали гниели дъната на кадетите, казвам му аз че от тях и помен не остава ама той не та не здрави били. Е сега да ми спори това от снимките го видях с очите си :) :unsure:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение
Мнението беше редактирано от VectraGT: 11 май 2005 - 19:42
Отговори

THE_BUTCHER снимка THE_BUTCHER 04 май 2005 - 23:35

Заклевам се, че няма сила тъй могъща, която да ме накара да си махна мокета, след като видях тези потресаващи кадри.Ще си живея със заблудата, че не ми е изгнила и ще внимавам с подпръцкването докат карам, за да не издъна пода... :sc: :sc: :sc:
Отговори

Бате Весо снимка Бате Весо 05 май 2005 - 00:12

Че гният дъната-гният. И не само на Кадетите. На моята Вектра също не бяха в кой знае кво цветущо състояние, преди да ги изкърпя :( :ph34r:
Отговори

Shades снимка Shades 05 май 2005 - 10:15

Малиииии, то тая кола още малко като Флинстоун ще може да се кара :lol: Пък има ли още хора, които си мислят че Орлетата ни не гният? :unsure:
Отговори

fanatic снимка fanatic 05 май 2005 - 10:19

Абе те хората гният та колите ли не.Ето в моята тема за рекорда "ПОЧНА СЕ" съм снимал рекорда който е на 20 години де и аз съм му 1 собственик и н е удрян на какво прилича.Ми страниците ги нямаше буквално.за останалата част от купето-беше тръгнала но с много търкане и обработка ако не е изпусната работата може да се оправи.И все пак всички коли гният.
Отговори

Жоро снимка Жоро 05 май 2005 - 11:18

То не гният само опелите, знаеш ли колко други коли сам виждал дет са изгнили........
То си е до потдръжка и т.н.т
А към THE_BUTCHER - като почне да се пълни с вода и да мирише на мухъл ще го дигнеш със собствени сили..... :unsure:
Отговори

Vectra_16V снимка Vectra_16V 05 май 2005 - 14:10

Zhoro, на May 5 2005, 11:18 AM, каза:

То не гният само опелите, знаеш ли колко други коли сам виждал дет са изгнили........
То си е до потдръжка и т.н.т
А към THE_BUTCHER - като почне да се пълни с вода и да мирише на мухъл ще го дигнеш със собствени сили..... :unsure:

Прав си колега наистина почти няма кола дето да не гние, аз лично мисля, че при опел лошата слава се носи заради веждите и праговете. Те изгниват най-бързо и се виждат от 100км. А изгнилото на пода няма как да се види.
При мен след всеки по-голям дъжд можех рибки да отглеждам в колата.
Отговори

ГостAstra_maniac_* 05 май 2005 - 23:08

На моята Астричка нямам никаква ръждичка по пода!!!
Всичко е въпрос на поддръжка :unsure:

поздрави
Отговори

VECTRA_GL снимка VECTRA_GL 06 май 2005 - 10:30

Suglasen sum s Astra_maniac,4e vsi4ko e vupros na podrujka!Az ne moga da se opala4a ot dvete opel-4eta koito karam-niamat gram rujda(da 4ukna na durvo)vectrata ve4e treta godina ia karam celogodi6no i niama gre6ka vuv vsiako otno6enie ne samo rujdata.Istinata e v podrujkata!Mnogo vajno e i kude se durji kolata,moita vectra stoi v garaj moje bi i tova e edna ot pri4inite da se zapazi po dulgo vreme ot rujdi4kata!Vsi4ki koli gniat,no da si priznaem naistina na opelite kato4eli sa im po slabi lamarinite. :unsure: :D

Прикачен(и) файл(ове)

Отговори

Ivo_Dinkov снимка Ivo_Dinkov 06 май 2005 - 12:15

Не е само до подръжка, а и къде е карана преди това колата, както и от ЕГН- то и. Асконата дойде от Австрия без никаква ръждичка, беше си с някаква изолация(като суров каучук) отдолу. Пазя я много, мия я редовно, почиствам снега по нея зимата, лятото стои завита с бял брезент, но за 5 години ползване в БГ, почна да загнива сериозно, а на 7- та буквално беше пред разпад. Отнесе много сериозно кърпене и боядисване и пак е слънце.
Няма нищо вечно, нали знаете ;)
Отговори

2000_16v снимка 2000_16v 11 май 2005 - 18:29

То именно от редовното миене може да стане белята в някои случаи :unsure: Проблема често е "отвътре навън" а не обратното. Опелите имат много тъпа система на отвеждане на водата, дето влиза под чистачките. Има там, едно легенче, в средата на което се намира моторчето за парното, което е изолирано от водата с една пластмасова ваничка, която пък от своя страна е изолирана от основния "леген" за водата (образно казано) ;) с еда самозалепваща се каучукова лента. Та тази лента, по понятни причини, след 10тина години се свива и разлепва и водата от чистачките влиза директно във въздуховодите на парното -> и директно при краката и мокетчето, което пък се грижи да поддържа влагата дърго време и ето, корозията е налице. Та, тази каучукова лента, просто я заменете с дебел слой силикон и всичко ще е ОК B)
Другият вариант (изпитан лично при мен): Водата се оттича от въпросния "леген" към двигателя посредством един гумен накрайник, който не е залепен към ламарината а просто е нанизан и се държи на едни ръбчета. Когато колата се облива обилно (най-вече при миене) или силен дъжд, част от водата вместо да се оттече, "подлизва" под топлоизолиращата вата между двигателния отсек и купето и оттам по незнайни за мен пътища (дали от отворите за жилата или педалите или има някакви други дупки....не знам. То и няма как да разбера ако не смъкна ватата) влиза в купето. И отново играе силикона :o
Това са за мен основните причини да гние купето при краката, защото иначе отвън пода е намазан с нещо изолационно и освен ако не е удрян и след това не е обработен добре, не виждам как ще започне да гние....
Отговори

ГостAmbarev_* 04 юли 2005 - 17:15

Хмз трябва да ги огледам тези неща защото тези дни след силните даждове и аз осетих как под краката ми имаше цели локви но си мислех че ми е изгнило одоло ... ама като огледах не е ,а само има 4 тапи от който 2-те си капе водичка от тях !!!
Отговори

Kiko-Calibra снимка Kiko-Calibra 06 юли 2005 - 21:44

Че си гният Опелите... гният си! Имах Калибра 93-та - никъде нямаше ръждичка, беше внос от Италия. Сегашната ми е пак от Италия ама е 95-та и няма грам забележка. Обаче наскоро видях как кърпят една от 90-та.... малеее подгънаха ми се краката! Отзад одолу нямаше грам греди, а пък и задния мост беше... мамата си трака! :thu: :thu: :thu:
Отговори

VectraGT снимка VectraGT 06 юли 2005 - 21:57

Те тоя кадет май беше 88 или 89 :)
Отговори

minkata снимка minkata 07 юли 2005 - 08:46

VectraGT, на Jul 6 2005, 07:57 PM, каза:

Те тоя кадет май беше 88 или 89 :)

Аз съм чувал от един майстор че някой опели имали подцинковка на пода и това било гадно защото като ударело някое камъче и сваляло подцинкованата част и ставало язвена корозия, което си било е***о мамата. Иначе Корсата като я взех беше слънце но сега забелязвам 2 точици отзад под капачката на резервуара. Иначе за сега и тя няма по ключовите места ръжда, даже този дето ми я прави последния път ме пита къде я държа тая кола понеже и било много добре купето за тия години, но определено си е Опел и си гние повечко от някои други коли. А това дето колегата разправя за водата от чистачките при мен не е точно така - моторчето на парното е хванато странично, така че може би не на всички модели е така.
Отговори

daskal снимка daskal 08 юли 2005 - 10:23

наистина купето на опела не издържа на ръжда,но пьк джигателят е практи4ески не4уплив.Е зависи и от кубатурата де:))Дори след основно боядисване след 2 години пак избива ръжда,така 4е спасение маи няма.Асконата ми е 84 и е с оригиналната боя..Задните вежди ги кърпих,ина4е предните са ок.
Отговори

ГостNebraska_* 12 юли 2005 - 08:30

Има една цака при опелите както Кико-Калибра спомена за италианските Калибри ... сглобяваните в Италия Опели не гният много , защото са праени с Италиански ламарини който държат повече от Немските ... лично съм забелязал разликата между Опели произведени от двете страни ... пък и справка колко изгнили Фиата сте видели и сега се сетете колко изгнили Опели B) това е моето скромно мнение по въпроса , ако греша ме поправете :rf:
Отговори

fanatic снимка fanatic 12 юли 2005 - 08:42

Има един лаф че на ФИАТ колите ръждясват по бързо дори от билбордовете които ги рекламират, така че все едно не съм те чул. :thu: :thu: :thu:
Отговори

ГостNebraska_* 12 юли 2005 - 11:48

Хех начи познатите ми с Фиати ги пазят доста ... съгласявам се с мнението ти шото не съм 100% сигурен :rf: ;)
П.С. Ама тва за италианските Опели съм почти сигурен :thu:
Отговори

minkata снимка minkata 12 юли 2005 - 12:06

Това за талянските ламарини, особено на по-старите фиатове е несериозно. Може да не си виждал достатъчно ръждясали фиатове понеже повечето са внос от там а за това че в Италия колите гният по-бавно мисля че се говори вече много пъти. Ако си виждал фиат Ритмо трябва да знаеш за какво става въпрос...
Отговори
Хостинг от NS1.bg
Хостинг от NS1.bg