Опел Клуб България

»
Вход Регистрация Потребители Ново съдържание Промени на статуса
« Back to Направи си сам

Списък на специалните инструменти за Опел

Тази тема е заключена

Swing снимка Swing 26 февруари 2007 - 13:26

Случвало ли ви се е да четете в ръководството за ремонт на вашата любима кола, че дадена операция се извършва с инструмент КМ еди-кой-си-номер. Естествено гаража ви не е сервиз на Опел и се чудите как по дяволите изглежда този вълшебен инструмент? Понякога има схеми, които подсказват. Понякога обаче няма... Ето една доста пълна таблица с номерата, схемите и кратко описание на конкретния инструмент:

http://www.senatorma...alwerkzeuge.htm

Повечето инструменти не са сложни за изработка и с малко техническа мисъл и сръчност можете да си ги изработите сами, в случай че ви се наложи да прибегнете до тях.
Форумът е "Направи си сам", така че се надявам темата да е полезна на хората, които обичат сами да извършват поправки по автомобила.
Естествено, пожелавам на всички да нямат поводи за ремонти!
Отговори

fanatic снимка fanatic 26 февруари 2007 - 13:29

Ето го и на англииски
Отговори

fanatic снимка fanatic 26 февруари 2007 - 14:11

Винаги съм казвал, че този сайт е задължителен за всички, които карат Сенатор, Рекорд, Комодор, Монца. на мен поне ми е любимия!
Отговори

davidcoulthard снимка davidcoulthard 26 февруари 2007 - 14:53

Доста полезно четиво наистина.Да питам защо няма нищо за калибра?Сещам се поне за едно място където се използват специални инструменти.
Отговори

fanatic снимка fanatic 26 февруари 2007 - 15:27

Защото Хенрик е маниак на тема стари опели и е подреждал и класифицирал информация само за такива. Има pdf -и за почти всички електрически схеми на тия автомобили както и специфични напрежения, абе всичко но само за стари опели.
Отговори

Swing снимка Swing 26 февруари 2007 - 16:50

Tака е, сайта е безценен за феновете на старите Опели, но номерата на инструментите мисля са стандартни и могат да се ползват от всички.
За Калибра просто трябва да видиш кой номер ти трябва и да го потърсиш в сайта как изглежда.
Отговори

Moonlord снимка Moonlord 26 февруари 2007 - 17:44

Браво! Колко пъти съм гледал, но така и не съм обърнал внимание на тази част... Сайта на Хенрих е страхотен, пък и няма да коментирам какъв човек е той :mhihi: :beer: Правя темата важна!
Отговори

fanatic снимка fanatic 26 февруари 2007 - 17:51

Значи по принцип сайта е важен целия, но е доста работа да се изнесе цялата информация от него и да се подреди. А и е на немски та е малко кофти поне за мен. Но съм готов тъй като само него ползвам за техническа информация да търся на някой разни работи стига да ги има и да са за тия модели.
Отговори

iavor снимка iavor 26 февруари 2007 - 18:08

:mhihi: :beer: :61: :beer: .Този сайт е може би най-стойностния сайт за ОПЕЛ,който съм рагзлеждал от към гледна точка на това,че представя пълната история на велики модели,а също така и бая друг информация има...меко казано полезна за хората решили да се занимаватс реставрация например.

Вообще евала за сайта,че го постнахте тук!
Отговори

racer4eto снимка racer4eto 11 април 2007 - 00:09

това наистина е доста полезна инфо ама за опел ти трябва звездо гаечно 13 и 6те я разглобиш колата на 60% :c010: :c010:
Отговори
Тази тема е заключена
Хостинг от NS1.bg
Хостинг от NS1.bg