Опел Клуб България

»
Вход Регистрация Потребители Ново съдържание Промени на статуса
« Back to Направи си сам

Автоматично вкл/изк на светлини

BatSlav снимка BatSlav 03 ноември 2010 - 12:32

Конкретен въпрос..за вектра Б в представителство на опел колко пари ще струва?Ще може ли да се направи?Идеята ми прозилиза от това,че от догодина е задължително да се кара само на фарове!!!Искам като запаля колата и да се включват!!Не ,ме интересува след коя секунда.Може или не може?
Отговори

DALGONSKi снимка DALGONSKi 03 ноември 2010 - 14:15

А аз се интересувам, има ли начин с някякво реле, примерно вързано към подгрева (поне при мен той работи само на запален двигател) да се направи така, че фаровете да се пускат (фарове и габарити) ? И евентуално при съществуващата такава схема, какво ще стане ако пуснем фаровете от врътката им ?
Отговори

Siskoбг снимка Siskoбг 03 ноември 2010 - 14:22

С това става най-лесно :mhihi: , включват се 3-5 секунди след палене


Публикувано изображение
Отговори

DALGONSKi снимка DALGONSKi 03 ноември 2010 - 15:41

Колега, ако не се лъжа темата е в "Направи си сам", а не "Направи възможно най-много разходи".. Пък и както казах, предполагам, че е необходимо едно реле само, което пък от своя страна едва-ли ше струва повече от 3 - 4 лв. Знам, че въпросното реле, което се предлага от колегата (и не само) е най-удачния избор може-би, но не всеки е готов да се раздели с 50 - 60 лв. именно заради това предполагам е отворена настоящата тема.
Отговори

FaKeR снимка FaKeR 03 ноември 2010 - 15:51

 Siskoбг, на 03 Nov 2010, 14:22, каза:

С това става най-лесно :mhihi: , включват се 3-5 секунди след палене

Колега,ако не се лъжа с оригиналното реле фаровете тръгват на контакт(или директно с запалване на двигателят).

:mhihi:
Мнението беше редактирано от FaKeR: 03 ноември 2010 - 15:55
Отговори

DALGONSKi снимка DALGONSKi 03 ноември 2010 - 18:28

 FaKeR, на 03 Nov 2010, 15:51, каза:

Колега,ако не се лъжа с оригиналното реле фаровете тръгват на контакт(или директно с запалване на двигателят).

:confused:


Ако беше така колега.. едва-ли щяхме да се разправяме тука кой кво е измислил сам.. или кой кво и от къде е намерил за съответната цел.. :confused:
Отговори

Shmortz снимка Shmortz 03 ноември 2010 - 21:03

такаа, значи сега да кажа някои неща и опровергая други
първо: с последната кракната версия на оп-ком за програмиране на дневни светлини трябва код само за заден модул, пробвано лично няколко пъти
второ: на вектра Б за съжаление става само с допълнително реле което колегата е показал на снимката, аз лично без да знам как точно работитова реле си направих схема със абсолютно същата функция като негои съм я сложил поне на 20 коли за 2-3 години и няма абсолютно никакви оплаквания.
ако ми остане време тия дни ще нарисувам малко по хубаво схемата и ще я постна тук, които иска да си я прави, като нищо може да съм я пуснал и в раздел електроника в някоя от темите за фаровете
принципа й е следния, светват габарити на контакт и 2-3 секунди след палене късите, като осветлението вътре в купето не се активира, ако искате да свети вътре въртите ключа на габарит и светва, като късите изгасват в този момент, след това си въртите на фарове и вече имате и къси и дълги ако искате, аз лично правя следното, връзвам релето да имитира директно ключа за фаровете че да ми свети всичко и вечер, така на контакт имам габарит и осветление и вътре и като запаля имам къси и мога да си включвам и дълги, самото реле съм го направил с ключ така че мога да си го спирам винаги, а не както е оригинално да се маха предпазител за да не работи.
надявам се да съм бил достатъчно ясен и изчерпателен
Отговори

DALGONSKi снимка DALGONSKi 03 ноември 2010 - 21:41

:confused: Браво наистина! Сега остава само да "разкриеш" схемата и заинтересованите като мен да се пробват колко са сръчни и да ли желанието наистина е над всичко.. :confused:
Отговори

Shmortz снимка Shmortz 04 ноември 2010 - 01:00

схемата ми стоя тук близо 2 години без никой да каже нищо за нея, мисля че това е достатъчно, ще помоля хората който през това време са си свалили файла с нея да не я разпространяват нито от тяхно име нито от мое име...
Мнението беше редактирано от Shmortz: 13 септември 2012 - 00:03
Отговори
Хостинг от NS1.bg
Хостинг от NS1.bg