Опел Клуб България

»
Вход Регистрация Потребители Ново съдържание Промени на статуса
« Back to Двигатели, горивни системи, съединители, ск.кутии

Яко духане от двигателя и пръскане на масло?

Aemulus снимка Aemulus 11 август 2006 - 20:43

Здравейте!
Гледах една Вектра, като отвих капачката на маслото отвътре духаше силно и хвърляше масло!!! Знам че това принципно не е добре! Моля ви кажете нещо повече, защо се получава така и като ги има тези неща какво е състоянието на двигателя!
Мерси предварително
:)
Отговори

city stars снимка city stars 12 август 2006 - 00:38

неправилен раздел колега...местя. :admin4:
Отговори

kabby снимка kabby 12 август 2006 - 10:35

Само 1 въпрос:
Ти на работещ двигател ли отвори капачката на маслото?
Отговори

IGNEV снимка IGNEV 12 август 2006 - 10:51

Бате сори, ма то пък остава на изгасен двигател да духа силно и да хвърля масло :devil-smiley-019:
Отговори

kabby снимка kabby 12 август 2006 - 10:58

Въпроса неше риторичен :)
Отговори

Aemulus снимка Aemulus 12 август 2006 - 11:02

Значи момчета двигателя е 2000, 115кс, казаха ми че било норнално да духа и да хвърля масло! :)
Отговори

dj_simo_boy снимка dj_simo_boy 12 август 2006 - 11:04

Aemulus, на Aug 11 2006, 08:43 PM, каза:

Здравейте!
Гледах една Вектра, като отвих капачката на маслото отвътре духаше силно и хвърляше масло!!! Знам че това принципно не е добре! Моля ви кажете нещо повече, защо се получава така и като ги има тези неща какво е състоянието на двигателя!
Мерси предварително
:)
 


Сега не знам при различните двигатели как е ама при мене като отворя капачката мога да пипна единия вал - пази боже ако не пръска масло от там!!!
Отговори

John снимка John 12 август 2006 - 12:55

Ако не пръскаше масло нямаше да има капачка, колега. Винаги пръска, щото смазва вала под капака. Духането също е нормално, въпросът е да не духа черен пушек от отвора за вентилация,сойто води към въздушния филтър. Това се гледа. Ако духа само едва-едва виждащ се пушек, е нормално.
Отговори

landwarrior снимка landwarrior 12 август 2006 - 15:04

тая проверка със духането се прави на работещ двигател като се извади пръчката на маслото ,значи на свободен ход трябва съвсема леко да полъхва (не трябва да духа яко или да пуши ) а при изфорсиране на двигателя полъхването трябва да изчезва съвсем ако при изфорсиране (3000-4000-4500оборота) пак подухва или пуши значи не е читав двигалетя .А от капачката много ясно че ще хвърля при запален мотор ако не хвърляше отгоре мотора ще запече за точно 5 мин :devil-smiley-019: (само някой мотори както 1.6 и 1.8 на фау ве имате един пластмасови капаци от и при тях като се отвори капачката на маслото не хвърля при запален мотор ;)
Отговори

Aemulus снимка Aemulus 12 август 2006 - 15:13

Мерси:)
Отговори

Спас Славчев снимка Спас Славчев 13 септември 2006 - 10:14

Имам едно запитване, по скоро ситуация , която малко ме стресна!
Вчера пусках нови кабели към изпарителя и газовия клапан и така и така бях цял предиобед и си правих проби реших да отворя капачката на маслото да видя какво става, защото съм чел, че не трябва да духа и да хвърля масло от там!Отварям и за малко да ме окъпе от уши до пети !??Притесних се , защото знам , че не трябва да е така.Двигателя беше оптимално загрят и се радвам, че не успя да ме опръска с това вряло олио ..Стреснах се, защото преди 2 месеца един приятел отви капачката и не хвърляше масло , а духането си беше еднакво - нищо особенно.Сетих се, че тогава беше студен двигателя , а аз пробвах на топъл.Сутринта преди да тръгна на работа отвих пак капачката и не хвърляше масло - виждаше се как се върти вала.Явно маслото става много рядко и го завихря самия вал, а като е по-гъсто го увива около себеси..не знам.Иначе двигателя не го хапва и работи като часовник(поне за сега).

Какви изводи да си правя от това?Явно има много голямо значение от вида маслото и това дали е загрят двигателя, защото така може човек да си изкара много грешни изводи!

Моето масло е Castrol 5W40 двигателя е C18NZ на 274500км , а преди да сте ме нападнали за тая пълна синтетка на тия километри искам да кажа , че не съм го сменял аз, а стария собственик и са го налъгали да купи такова :).Не съм го сменил , защото работя със същия тоя човек, пък и ми е шеф :thu: :beer: и не се съмнявам в това , което казва.
Отговори
Хостинг от NS1.bg
Хостинг от NS1.bg